Cool

Het CooL-programma is een onderdeel van een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) en staat voor Coaching op Leefstijl. Het programma wordt vergoed door de basisverzekering zonder dat hierbij het eigen risico wordt aangesproken.

Start data Cool traject

Klik op de button rechts voor een overzicht van de data.

Het CooL-programma

Het CooL-programma is geen dieet, maar een langdurig programma gericht op gedragsverandering. Daarbij maak ik gebruik van een online leeromgeving, zodat alle informatie tot je beschikking staat en er veel ruimte voor interactie is tijdens de sessies.

Langdurig, want het totale programma duurt twee jaar. In die 2 jaar zijn er diverse groepssessies en één-op-één gesprekken gepland.

Wat kan je verwachten tijdens de CooL-bijeenkomsten?

  1. We werken samen aan veranderingen in je leefstijl. Met je leefstijl bedoel ik voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning. Ik ondersteun je om je gedrag te veranderen.
  2. Samen kijken we naar wat er nu al goed gaat.
  3. Samen stellen we haalbare doelen op met bijpassende acties waar je in jouw eigen tempo aan gaat werken.
  4. Je gaat zelfstandig aan de slag met bewegen of sporten. De buurtsportcoach komt tijdens een bijeenkomst tips geven en ik kan je hierbij ook ondersteunen.
  5. In een volledig elektronische leeromgeving kun je bijeenkomsten voorbereiden, opdrachten maken en materialen nalezen. Uiterst efficiënt en fijn om alle informatie nog een keer na te kunnen lezen. 

Wat verwacht ik van jou?

Deelname aan CooL is kosteloos maar dat betekent niet dat er geen verplichtingen zijn. Het is de bedoeling dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussendoor aan de slag gaat met de opgestelde doelen.

Wanneer mag je meedoen? 

Je kunt je aanmelden voor het CooL-programma als je: 

  • 18 jaar of ouder bent,
  • overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast slaapapneu of artrose of een vergrote buikomvang of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten hebt,
  • of als je ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30)

Wil je weten wat jouw BMI is? Dan kun je deze calculator van het voedingscentrum gebruiken of neem even contact met mij op.

Hoe kun je meedoen? 

Je huisarts of internist kan je doorverwijzen naar mij. Ik ben een gecertificeerde CooL coach, tevens Integraal leefstijl- en vitaliteitscoach. 
Aangesloten bij het BLCN, het beroepsregister voor leefstijlcoaches. 

Extra 

Naast alle standaard onderdelen van het CooL programma, bied ik lessen beweging aan. In een veilige omgeving, in kleine groepen. 
Deze lessen vallen buiten de vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. Omdat ik beweging een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl vind. Op dezelfde locatie waar alle bijeenkomsten van het CooL programma plaatsvinden. Laagdrempelig, voor ieder niveau en gezellig! 

Locatie: Crossfit Alkmaar, Phoenixstraat 33 te Alkmaar. 


Maaike van Winden | leefstijl, GLI & detox